Portland Heights Kitchen for Living

The objective was to create a versatile kitchen for all types of social and private activities and to restore the quality of finishes compatible with the original dwelling the challenge was to overcome a patchwork of remodel decisions of the past in this 1920s The kitchen needed to connect the adjacent rooms for a better activity flow. The design solutions involved altering the plan to make use of an adjacent dead-end room, making it part of the kitchen. Additionally, a view window in the wall of a narrow nook area connected the dining room. Adding new windows with period appropriate details brought daylight and connection to the outdoors.

It's a pleasure to work with owners to encompass their selected appliances, finishes and furnishings, to incorporate their appreciation of classic northwest residential architecture, and to ensure that the home meets their desired lifestyle within a moderate budget.

-->